Pratik Bilgiler - Savaş Topu Nasıl Yapılır ? - Kendin Yap

Savaş topu nasıl yapılır pratik bilgiler ile kendin yap savaş oyunları oyuncak yapımı püf noktaları tamamen ev yapımı kendinyap,.



Merhaba arkadaşlar şimdi sizinle savaş topu yapacağız umarım bu paylaşımımızı beğenirsiniz.En baştan uyarıyorum bu oyuncak genelde ev içinde pek uygun değil.Balkonda veya  ev dışında etrafın kibrit ateşinden zarar görmiyecegi tarzda mekanlarda oynamanızı tavsiye ederim.



oyunları kendinyap,


Evet arkadaşlar bu şekilde kendinize bardaklardan hedefler koyarak vurmayı deneyebilirsiniz.Lütfen hayvanlar veya herhangi bir canlı üzerinde denemeyiniz.Can yakıcı olabilir mallesef.

Şimdi yapım aşamasına geçelim arkadaşlar öncelikle malzemelerimizi yazalım.


  • İlaç kutusu
  • Kibrit
  • Fitil
  • 2 Adet Mandal
  • Oyuncak Tekerlek


Arkadaşlar ilaç kutusu teneke olur ise daha sağlıklı olur biz bulamadık tavsiyem alttaki resim tarzında bir kuru bulur iseniz daha güvenli olur sizin için.
savaş topu oyunları
Şimdi Hazırlanışa geçelim ;


Pratik Bilgiler - Savaş Topu Nasıl Yapılır ? - Kendin Yap



2 Adet mandalı oyuncak araba tekerinin demir kısımlarına önce taktık sonrasında mandalları birbirine bantladık arkadaşlar.


Pratik Bilgiler - Savaş Topu Nasıl Yapılır ? - Kendin Yap


 Bizim ilaç kutumuz metal olmadığı için daha sağlıklı olması amacıyla sonradan üstüne alüminyum folyo bant sardık sizde ilaç kutunuza göre bu işlemi yapabilirsiniz.Eğer metal ilaç kutusu bulur iseniz bu işleme gerek yok.sonrasında ilaç kutumuzu mandallara bağladık.



Pratik Bilgiler - Savaş Topu Nasıl Yapılır ? - Kendin Yap

Şimdiki işlemimizde topu patlatmamıza yardımcı olacak kibritleri bant yardımı ile birleştirip topun içine atacağız.Ve kutunun üstünden fitilin genişliğinde bir delik açacağız bunu bir iğne yardımı ile yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken fitil ilaç kutusunun içinde ki ucu ile kibritin ucu birbirine temas etmesi lazım.

  Fitili yakıyorsunuz ve bummm topumuz patlıyor arkadaşlar burada dikkat etmeniz gereken şey kutu patlar iken gerçekten hatırı sayılır şekilde etrafa ateş sıçrıyor o yüzden ev içinde veya yangın çıkma oranı yüksek yerlerde denemeyiniz.


Görmüş olduğunuz gibi Her İşin 1 Raconu var arkadaşlar umarım paylaşımı beğenmiş sinizdir.

Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın arkadaşlar :)

Yorumlar