İnsan Hakkında 22 İlginç Bilgi

bunları biliyor musunuz,bunları biliyormusunuz,bunları biliyormusunuz ilginç bilgiler,ilginç bilgiler resimli,ilginç hikayeler,çok ilginç bilgiler,İnsan Hakkında 22 İlginç Bilgi,

İnsan Hakkında 22 İlginç Bilgi

Merhaba arkadaşlar .İnsanların yani bizlerin bedenlerinde biz bilmeden neler olduğunu hiç merak ettiniz mi ?Biz yaşarken aslında içimizde o kadar muhteşem şeyler oluyor ki bunları tahmin etmesi çok zor.Bilenler bilimsel araştırma yapmış ve 22 açıklama yayınlamışlar isterseniz biraz inceleyelim :)


Gözlerdeki odaklanma kasları günde 100 bin kere işlerini yapmaya çalışırlar. Eğer bacaklarınız göz kaslarınızın yaptığı işi yapsaydı 80 km duraksamadan ve yorulmadan yürüyebilirdiniz.

Göbek deliğiniz bütün yağmur ormanlarının meydana getirebileceği bir ekosistemdeki bütün bakterilere ev sahipliği yapar.

Yaşam süresi boyunca bir insan 23.658 litre tükürük üretir ve bu miktar su ile 4 adet olimpik yüzme havuzunu doldurmak mümkündür.

Burnumuz 50 bin farklı kokuyu anımsayabilir.

Kırmızı kan hücreleri bütün vücudu yaklaşık 20 saniyede dolaşır.

Gözlerimiz çok hassastır. Şöyle ki, eğer dünya düz olsaydı 48 km ötede yanan bir mumu rahatlıkla görebilirdik.

Hücrelerimizin yaklaşık %90'ı bize has değildir. Bu hücreler orjinalde mantar ve bakterilerindir.

Kaslarımız düşündüğümüzden daha güçlüdür. Gücümüz, tendonların ve kasların kendilerine zarar vermesini önlemek amacıyla sınırlandırılmıştır. Eğer bu sınırlama olmasa aşırı adrenalin yüklemesinde araçları ve kayaları kaldırabilirdik.

Yetişkin bir insan 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000 (7 oktilyon) atomdan meydana gelir.

Gözlerimiz 10 milyon farklı rengi birbirinden ayırt edebilir ve bir teleskopa göre daha fazla bilgi alabilir.

İnsan dünyadaki en iyi uzun mesafe koşucusudur. Öyle ki eski insanlar avlayacakları hayvanları onlar yorgunluktan ölene kadar kovalayabilirlerdi.

Aslında vücudumuz geceleri parlar. Fakat bu çıkan ışık gözlerimizin algılayabileceğinden 1.000 kat daha zayıftır.

Bebeklerin yetişkinlere göre 60 fazla kemiği vardır.

Aşık olduğumuzda beynimiz "amfetamin" kullanımında açığa çıkabilecek olan aynı nöretransmitter taşıyıcı kimyasallar ve hormonlar salgılanır.

DNA'larımızın %50'si muzunkilerle aynıdır.

Beynimiz bir ampulü yakabilecek elektriği üretebilir.

Yaşam süremiz boyunca, uyanık bulunduğumuz zamanın %10'unu göz kırpmaktan dolayı gözlerimiz kapalı olarak harcarız.

İnsan vücudundaki en güçlü kas "masseter" adındaki çene kasıdır.

Eğer insan beyni bir bilgisayar olsaydı, saniyede 38 bin trilyon işi gerçekleştirebilirdi. Dünyanın en gelişmiş bilgisayarı olan "Blue Gene" bu işin sadece %0.002'sini gerçekleştirebiliyor.

Vücudumuz saniyede 25 milyon yeni hücre üretiyor. Her 13 saniyede, Türkiye'deki insanlarda bulunanın 4 katından daha fazla hücre üretebiliyoruz.

Beynimiz dakikada 1.000 kelimeden fazlasını okuyabilir.

Yaşamımız boyunca yaklaşık 18 kilo deri döküyoruz.


....
Sizce de çok şaşırtıcı bilgiler değil mi ? İnsan bedeni gerçekten muhteşem yaratılmış.Umarım paylaşımı beğenmiş sinizdir.Başka bir paylaşımda görüşene denk hoşçakalın :)





Yorumlar