Beynimizdeki Cinsiyet Farklılıkları Bunları Biliyor Musunuz ?

bunları biliyor musunuz,bunları biliyormusunuz,bunları biliyormusunuz ilginç bilgiler,ilginç bilgiler resimli,ilginç hikayeler,çok ilginç bilgiler,beyin fırtınası


Beynimizdeki Cinsiyet Farklılıkları Bunları Biliyor Musunuz ?

Merhaba arkadaşlar biraz beyin fırtınası yapalım ve Erkek ve Kadın beynini inceleyelim :) Youtube da gezerken bir video izledim videonun adı 'Kadın ve Erkek Beyni Arasındaki 10 Temel Fark' kanal ismi 'Top 10 Bilgiler' çok ilginç iddialar da bulunmuş bu arkadaş gelin beraber bunları inceleyelim.



-Kadınlar daha çok duyguları ile hareket ettikleri için ayrıntılara çok takılırlar. Bu sebeple daha takıntılıdır. 

-Erkekler ise daha pratik çözümler ile kısa yoldan sorunlarını halletmede daha başarılıdırlar.

Elbette bir genelleme yapılmış ama benim her işi pratik şekilde çözen çok kız arkadaşım var.Özellikle annelerimiz fazlasıyla pratik değiller mi ?

Kendi annemden örnek vereceğim ; okul yıllarımda gömlekleri ütüsü fazla zor olmasın diye kıyafetleri makineden sıktırma dan çıkartırdı ve kuruduktan sonra gömlekler neredeyse ütülü şekilde dururdu bence çok pratik bir çözüm bu araştırmaların sahipleri daha Türk kadınlarıyla tanışmamışlar sanırım :)


-Kadınların işitme duyuları erkeklere göre daha gelişmiştir. Ses tonundaki ufak değişiklikleri erkeklere göre daha kolay ayırt edebilirler. 

Kadınlar genelde her işte ayrıntıları inceler böyle farklılıkları ayırt etmelerine ben şaşırmadım.


-Kadın beyni daha çok tatlı ve ekşi gıdalara duyarlıdır. Erkek beyni ise daha çok tuzlu ve acı gıdalara duyarlıdır.

Buna gerçekten inanasım gelmedi.Bu araştırmanın mide ile bir alakası yok sanırım.Bir tepsi baklavayı 3 kişi gömen babayiğitleri çok gördük :)

-Yapılan araştırmada, tipik bir kadın beyninde bulunan sinir bağlantılarının sağ ve sol loblar arasında bir taraftan diğerine doğru dizili olduğu görülmektedir. 

-Erkek beynindeki sinir bağlantıları ise aynı lob üzerinde ön ve arka taraflar arasında kuruludur.

Bence bu araştırma bir çok konuya ışık tutuyor :).Kadın ve erkek anlaşmazlığı daha doğrusu birbirlerini anlayamama olayına birebir cevap olabilir.Bir kere kafa yapımız ters :) 
Kadınları anlama kılavuzu mu ? 
Boş verin bunları bazen iki taraf birbirini anlamadan da mutlu olamaz mı ? 

-Kadınlar hafıza ve önsezi gibi empati yeteneğinin ölçüldüğü sosyal idrak testleri ve duygusal zeka testlerinde çok daha başarılıdırlar.

-Erkekler ise, haritada yön bulmak ve kas kontrolü gibi alanlarda, ayrıca matematik gerektiren alanlarda kadınlardan çok daha başarılıdırlar.

Kadınlar bir çiçek kadar narin ve naziktir :)

-Gerçekleştirilen çalışmalar, aynı düzeyde acıya karşı, kadınların erkeklere kıyasla daha fazla dozda morfin ihtiyacı içinde olduklarını göstermektedir

-Erkek beyni ise kadın beynine göre acıyı daha az algılar. 

Kadınların yaptığı doğumu erkeklere yaptırsalar yine aynı sonuçlar çıkar mı acaba ? Bana bu araştırma biraz hikaye gibi geldi.


-Erkekler vücut kaslarını konrtol edebilmek için daha çok nörona ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bilimsel olarak erkeklerin beyinleri kadınların beyinlerine oranla %11, %12 daha büyüktür.

Kadınların ufak kafalarıyla erkeklerin koca kafalarının içindeki beyin büyüklüğünün aynı olması beklenemez zaten önemli olan boyumu işlevimi :) Bence bu araştırmanın doğruluk payı var kasları yönetmek o kadarda basit değilmiş.


-Kadınlar vücut dilleri ve yüz ifadeleri ile duygularını çok daha iyi ifade ederler. Erkekler ise bu konuda kadınlar kadar başarılı değillerdir. 

Ben bunun aksini söylemiyorum ama bunun beyinle ne alakası var daha doğrusu bilimsel olarak beyindeki açıklaması ne ? Bence bu videoyu hazırlayanlar biraz sallamış.

-Kadınlar daha çok konuşma ihtiyacı duydukları için, konuşma ilişkilerinin daha çok olduğu mesleklerde daha başarılıdırlar. 

-Erkekler ise daha çok düşünceye dayalı ve daha az konuşma gerektiren mimarlık, mühendislik gibi meslek dallarında daha başarılıdırlar.


Kadının başarısız olduğu meslek mi var kadının olmadığı bir meslek ben görmedim çokta başarılılar. Bu meslek seçiminin sizin iddia ettiğiniz gibi değilde Sadece kadınların ikna kabiliyeti erkekler üstünde daha geçerli olduğu ve bunun farkında olan iş verenler genelde konuşarak yapılan işlerde özellikle kadın arandığından dolayı olmasın .


Bana sorarsanız pek başarılı bir video hazırlanmamış.Bilimsel bir çalışma sonucu değilde oturup birileri bunları yazıyor da bunlarda bilimsel açıklama gibi insanlara yediriyor gibi geldi.bana öyle geldi :)





Yorumlar